Αγαπητοί/ές συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σε λίγες ημέρες, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από το κορυφαίο ιστορικό γεγονός  του Νεότερου Ελληνισμού, την «Επανάσταση του 1821». 

Με τη σκέψη της δικής μας ευθύνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά και της ιστορικής συνέχειας, διδασκόμενοι/ες από τις λαμπρές αλλά και τις σκοτεινές στιγμές της πορείας των ανθρώπων και του τόπου μας και διδάσκοντας με την καθημερινή προσωπική και συλλογική στάση, όπως κάνετε όλοι και όλες μέσα στις τάξεις και στα σχολεία με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας,

επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη πως, αναλογιζόμενοι/ες σήμερα, τη βαρύτητα τέτοιων ιστορικών γεγονότων, όπως της περιόδου του 1821, δεν χωρούν στομφώδη λόγια. Η  συνεχής προσπάθεια με μικρές καθημερινές πράξεις μεγάλης αξίας, στα πλαίσια του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της αυτογνωσίας, της συνύπαρξης….τιμά και δικαιώνει τη μνήμη και τον αγώνα του λαού μας.

Προσδοκώντας «Ευαγγελία» στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, 

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τις εορτάζουσες και εορτάζοντες.

Φλώρα Σορώτου

Δ/ντρια ΔΙΠΕ Πιερίας

 

Υπενθύμιση 

Μια δράση, που η χρονική συγκυρία, της προσδίδει επιπλέον συμβολικό χαρακτήρα, είναι και η συμμετοχή και υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στις 23 Μαρτίου 2021, που οργανώνει ο ΣΕΠΕ του νομού μας, που είναι ακόμα πιο σημαντική στη δύσκολη αυτή περίοδο των αυξημένων αναγκών στις μονάδες υγείας.

 

 

Ο Εθνικός Ύμνος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα - Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας